Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: R.B. ]

03. 02. 2020. 17:26   >>  17:23

ZBOG KORONAVIRUSA

Hongkong zatvara granice prema Kini

Hongkong će u ponoć zatvoriti gotovo sve kontrolne punktove na kopnenoj i morskoj granici prema Kini kako bi se zaustavilo širenje novog koronavirusa, najavila je danas premijerka Keri Lam.

Lam je na današnjem brifingu rekla da će ostati otvorena samo dva granična kontrolna punkta – u zalivu Šenzen i most za Makao i Džuhaj.

Ona je negirala da je taj potez iznuđen pod pritiskom medicinskih radnika koji su zaprijetili petodnevnim štrajkom tražećii od vlade zatvaranje svih granica prema Kini.

Radio televizija Hongkong (RTHK) izvijestila je da su neki medicinski radnici danas već stupili u štrajk, a neki su upozorili da će se priključiti sjutra ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Lam je rekla da zatvaranje granica nema "apsolutno nikakve veze sa štrajkom" već da predstavlja isključivo mjeru za zaustavljanje širenja virusa kojim je zaraženo 15 ljudi u Hongkongu.

Ona je pozvala stanovnike tog grada da budu ujedinjeni u borbi protiv epidemije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније