Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

03. 02. 2020. 23:31 >> 23:29

BARNIJE

EU spremna da Londonu ponudi trgovinski sporazum

Glavni pregovarač Evropske unije o Bregzitu Mišel Barnije rekao je danas da su Evropljani poslije Bregzita spremni da dogovore sa Velikom Britanijom "vrlo ambiciozan trgovinski sporazum".

Taj sporazum će predstavljati "centrlani stub partnerstva" sa Londonom sa ciljem da se eliminišu sve carine i kvote na trgovinsku razmjenu sa evropskim kontinentom, rekao je Barnije danas predstavljajući poziciju Brisela o budućim odnosima EU sa Velikom Britanijom, koja je zvanično istupila iz Unije 31. januara.

Barnije je predstavio u Briselu stav EU o pregovorima o novim odnosima sa Britanijom.

Barnije je takođe upozorio da EU neće prihvatiti da na njenim vratima nastane deregulisana privreda, koja bi profitirala od "prednosti nelojalne konkurencije".

Sporazum treba da bude zaključen na osnovu "mehanizama koji dozvoljavaju da se održe visoke norme koje imamo po socijalnim, ekološkim, klimatskim, fiskalnim pitanjima i pitanjima državne pomoći", rekao je Barnije.

Evropska komisija danas je izdala preporuke Evropskom savjetu za otvaranje pregovora o novom partnerstvu sa Velikom Britanijom, koji uključuju sveobuhvatni predlog pregovaračkih direktiva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније