Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

02. 02. 2020. 22:52 >> 22:48

SIDNEJ

Vozač udario sedmoro djece na trotoaru, četvoro ubio

Navodno pijani vozač koji je u Sidneju udario sedmoro djece, od kojih je četvoro ubio, a jedno teško povrijedio, optužen je za 20 djela, uključujući ubistvo.

Djeca su išla da kupe sladoled kada ih je sinoć na trotoaru udarilo vozilo kategorije SUV (Sport and utility vehicle) kojim je upravljao Semjuel Dejvidson, navela je policija.

U nesreći je ubijen 13-godišnji dječak Entoni i njegove dvije sestre, 12-godišnja Andželina i devetogodišnja Sijena, dok je njihov 10-godišnji brat teško povrijeđen, ali u stabilnom stanju.

Četvrto dijete koje je poginulo, 11-godišnja djevojčica Veronik, ćerka je rođaka njihovog oca.

Otac troje poginule djece Deni Abdalah rekao je danas novinarima da mu je srce slomljeno.

"Ne znam šta da kažem. Jedino želim da zamolim vozače da budu pažljiviji. Ova djeca su samo nevino šetala i uživala u društvu. Ja sam se jutros probudio i izgubio troje djece", rekao je Deni.

U nesreći su lakše povrijeđene djevojčice starosti 10 i 13 godina.

Vozač Dejvidson je navodno imao visoku koncentraciju alkohola u krvi, 1,5 promila, što je tri puta više od dozvoljene količine u Australiji.

On je sinoć uhapšen na mjestu nesreće i optužen za četvorostruko ubistvo, između ostalog. U Australiji je maksimalna kazna za ubistvo 25 godina zatvora.

Danas se nije pojavio pred sudom, a kaucija mu nije odobrena. Sljedeće ročište biće održano 2. aprila.

Policija je navela da je Dejvidson ostao na mjestu nesreće do dolaska policije i da ima indikacija da je 24-godišnjak koji je s njim bio u kolima pokušao da pomogne djeci.

U nesreći nijesu povrijeđeni ni Dejvidson ni 24-godišnjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније