Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

01. 02. 2020. 07:55 >> 07:58
4

PORUKA PREMIJERKE

Škotska će u srce Evrope kao nezavisna država

Nakon što je Velika Britanija napustila Evropsku uniju (EU), na Tviteru se oglasila i vladajuća Škotska nacionalna partija..

Oni su postavili sliku na kojoj se vidi da su simbolično ostavijena upaljenja svjetla uz poruku: "Škotska je poslala poruku Evropi u Briselu".

Škotska je pokrenula kampanju #LeaveALigthOn (ostavite upaljeno svjetlo) za Škotsku.

Poruka koju je Škotska htjela da ostavi jesu riječi škotskog parlamentarca Alina Smita, koji je pozvao EU da "ostavi upaljeno svjetlo kako bi Škotska mogla da pronađe put ka kući".

Premijerka Škotske Nikola Sterdžon oglasila se na svom Tviter profilu nakon Bregzita uz poruku da će se Škotska vratiti kao nezavisna država.

"Vratićemo se u srce Evrope kao nezavisna država", napisala je ona.

Podsjetimo, nekoliko sati uoči Bregzita, premijerka Škotske Nikola Stredžon govorila je o mogućem otcjepljenju te konstitutivne države i naglasila da je njen posao da povede Škotsku u nezavisnost.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније