Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis, objavila B.B. ]

30. 01. 2020. 22:19 >> 22:29

AMERIČKA KOMPANIJA

"Boing" u gubitku od 636 miliona dolara

Američki "Boing" je završio prošlu godinu sa minusom od 636 miliona dolara, što je prvi godišnji gubitak kompanije od 1997. godine.

Taj podatak potpuno odudara od profita od 10,46 milijardi USD ostvarenog 2018, prije druge fatalne nesreće koja je prizemljila njegov najprodavaniji avion u svijetu 737 max.

Taj sumoran rezultati stiže u vrijeme dok se "Boing" bori s krizom koju su izazvala dva pada njegovih letjelica 737 max, u kojima je poginulo 346 ljudi, prenosi B92.

Kompanija je ovog mjeseca obustavila proizvodnju tog aviona, koji su nacionalni regulatori prizemljli u martu, nakon drugog od dva kobna leta.

"Boeing" je objavio da je u četvrtom kvartalu prošle godine zabilježio gubitak od jedne milijarde USD, odnosno od 2,33 USD po akciji, pošto su mu prihodi u posljednja tri mjeseca pali 37 odsto na 17,91 milijardu USD u odnosu na 28,34 milijarde u istom periodu 2018.

Troškovi koji se odnose na dva tragična pada porasli su na više od 18 milijardi USD, navela je kompanija, što je otprilike dvaput više od sume koju je objavila u trećem kvartalu.

Taj iznos uključuje dodatnih 2,6 milijardi USD rashoda prije oporezivanja na ime obeštećenja avio-kompanija i drugih kupaca aviona 737 max zbog njegovog prizemljiivanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније