Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

29. 01. 2020. 23:10 >> 23:09
2

RAKETNI ODBRAMBENI SISTEM

Ruski "Pancir-S" osposobljen za borbu sa mini dronovima

Radarska stanica i rakete ruskog protivvazduhoplovnog raketnog sistema "Pancir-S" dostigle su sposobnost da se bore protiv mini dronova, izjavio je danas Valerij Slugin, glavni projektant za protivvazduhoplovne sisteme u Projektantskom birou "Šipunov" pri državnoj kompaniji "Rostek".

"Borba protiv malih i sporih meta je osjetljivo područje za sve radarske stanice i danas drugi protivvazdušni sistemi nijesu sposobni da se bore sa takvim dronovima, kao što je kvadkopter Fantom, čija je maksimalna veličina samo 35 centimetara", objasnio je Slugin za Tas s.

On je rekao da su ruski stručnjaci adaptirali sposobnost "Pancira" za lociranje, kako bi niske mete mogle da budu detektovane i precizno praćene.

Dodao je da su i u raketama urađena određena poboljšanja.

Slugin je podsjetio da u početku mini dronovi nijesu bili među metama "Pancira", jer su u vrijeme stvaranja tog oružja dronovi uglavnom bili prilično veliki i brzi.

Kako je rekao, "Pancir" je namijenjen za borbu protiv raketa ispaljenih iz višestrukih raketnih sistema, granata iz minibacača, krstarećih raketa i hipersoničnog oružja.

Pancir-S je samohodni zemaljski raketni sistem zemlja-vazduh, namijenjen za odbranu vojnih i civilnih objekata od svih savremenih i budućih oružja za napad iz vazduha.

Pancir-S se sastoji od 12 raketa zemlja-vazduh, kao i dvije automatske puške kalibra 30 milimetara, od kojih svaka može da ispali do 40 krugova u sekundi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније