Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 09. 2013. 14:20 >> 18:19

GRUPA ''BOKO HARAM''

Nigerija: Masakr u studentskom domu

Pripadnici islamističke grupe Boko Haram su jutros upali u studentski dom u Nigeriji i, prema prvim izvještajima, ubile desetine ljudi, javljaju strani mediji.

"Teroristi grupe Boko Haram ušli su u internat Poljoprivrednog fakulteta u Gudžbi i otvorili vatru na studente koji su spavali", rekao je Agenciji Frans pres portparol nigerijske vojske Lazarus Eli.

Dodao je da još uvijek nema podataka o žrtvama.

Predstavnica fakulteta, Molima Idi Mato, kazala je za AP da je najmanje 50 studenata ubijeno, dok je 1.000 uspjelo da pobjegne. Teroristi su zapalili zgradu, a snage bezbjednosti još uvijek pronalaze tijela.

Samo 40 km od napadnutog doma je nedavno izveden sličan napad u gradu Damaturu. Naime, pripadnici Boko Harama, obučeni u vojne uniforme su postavili blokadu na lokalnom putu, izvlačili putnike iz vozila i strijeljali ih. Ubili su više od 140 ljudi.

Boko Haram je radikalna islamistička grupa koja se bori protiv Vlade Nigerije, jer želi da uspostavi šerijatsku državu. U napadima tog pokreta, blisko povezanog sa Al Kaidom, ubijeno je u prethodne dvije godine skoro 2.000 ljudi.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније