Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

27. 01. 2020. 23:45   >>  23:39

KATALONSKI PARLAMENT

Kimu Tori oduzeli poslaničko mjesto

Parlament španske pokrajine Katalonije danas je odlučio da oduzme poslaničko mjesto lideru te oblasti Kimu Tori jer nije poštovao izborna pravila, a taj potez bi mogao da podstakne dodatno nezadovoljstvo separatističkih pristalica.

Tora, koji se od ranije zalaže za otcepljenje Katalonije od Španije, ostaje predsjednik regionalne vlade, ali je sam zaprijetio da će sazvati nove regionalne izbore.

Kim Tora se smatra odgovornim jer nije uklonio žute trake - simbol separatista sa državnih zgrada tokom predizborne kampanje.

Očekuje se da će danas biti održan protest ispred katalonskog parlamenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније