Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

26. 01. 2020. 19:25 >> 19:23

U BAGDADU

Nekoliko raketa palo u blizini Ambasade SAD

Nekoliko raketa palo je večeras u blizini Ambasade SAD u Bagdadu, rekla su Frans presu dva izvora iz bezbjednosnih službi, ne navodeći da li ima žrtava.

Novinari Frans presa čuli su dvije detonacije iz pravca zapadne obale reke Tigar, gdje se nalazi većina ambasada.

Jedan bezbjednosni izvor naveo je da su blize američke ambasade pale tri rakete tipa "kaćuša", dok je drugi kazao da je palo pet raketa.

Još nema informacija o eventualnim žrtvama.

Dopisnica BBC-a objavila je tvit u kojem navodi kako su dobili savjet da se potraže sklonište u Uniji III koja se nalazi preko puta Ambasade SAD-a.

"Nekoliko raketa je navodno palo u blizini. Nijesam čula eksplozije jer smo duboko skriveni", napisala je.

Ovo područje meta je raketnih napada tokom posljednjeg perioda, a nakon što su američke snage u napadu bespilotnom letjelicom ubile iranskog generala Qasema Soleimanija 3. januara.

Bagdad ovih dana potresaju i protivladini protesti, a došlo je i do sukoba policije i demonstranata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније