Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 01. 2020. 09:07   >>  09:06

TURSKA TRAGA ZA PREŽIVJELIMA

Broj stradalih porastao na 31

Broj mrtvih u snažnom zemljotresu koji je pogodio istočnu Tursku se popeo na 31, javile su jutros vlasti novi bilans.

Broj povrijeđenih u provincijama Elazig i Malatja se popeo na 1.607, saopštila je državna agencija za vanredne situacije (AFAD).

Zemljotres se dogodio u petak u 18.55 po centralnoevrposkom vremenu u provinciji Elazig, a američki geološki institut je izmjerio da je bio magnitude 6,7.

Spasioci jutros nastavljaju pretraživanje ruševina u potrazi za preživjelim u centru Elaziga, glavnog grada istoimene provincije, prenosi dopisnik agencije Frans pres.

Od petka je u ruševinama pronađeno 45 ljudi živo. 

Gotovo 80 zgrada se srušilo u Elazigu i Malatji, a 645 je teško oštećeno, naveo je isti izvor.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan obišao je juče dvije pogođene provincje navodeći da će potrebne mjere biti odmah donijete da niko ne bio ostao bez smještaja.

Turska se nalazi na trusnom tlu i tu zemlju često pogađaju zemljotresi. U zemljotresu magnitude 7,4 koji je 1999. godine pogodio Tursku, stradalo je 17.000 ljudi, od kojih oko 1.000 u Istanbulu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније