Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

24. 01. 2020. 23:40   >>  25. 01. 2020. 11:24

ZBOG KRITIKA

Bolivija privremeno prekida diplomatske odnose sa Kubom

Bolivijska vlada saopštila je večeras da privremeno prekida diplomatske odnose sa Kubom zbog kritike šefa kubanske diplomatije na račun privremene predsjednice Bolivije Žanin Anjes.

"Ministarstvo spoljnih poslova odlučilo je da suspenduje diplomatske odnose sa Kubom i to od danas", izjavio je šef diplomatije Bolivije Jerko Nunjes.

Njegov kubanski kolega Bruno Rodriges nedavno je ocijenio da je Žanin Anjes, privremena predsjednica Bolivije od 12. novembra "samoproglašeni pučista".

Bolivijske vlasti su tu izjavu ocijenili kao "neprihvatljivu".

Ljevičar Evo Morales, prvi predsjednik Bolivije indijanskog porijekla, 10. novembra je bio primoran na ostavku pod pritiskom vojske i protesta opozicije koja se bunila na rezultate predsjedničkih izbora na kojima Morales tvrdi da je pobijedio, iako prema Ustavu nije imao pravo na novi mandat.

Od njegove ostavke zemlju vodi senatorka desnice Žanin Anjes koja se proglasila za privremenu predsjednicu Bolivije.

Kuba je inače bila jedan od regionalnih saveznika Moralesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније