Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

24. 01. 2020. 23:32 >> 23:33
1

U MEKSIKU

I karteli i odbrambene grupe regrutuju djecu

Nakon što je objavljeno da se djeca od osam godina "regrutuju za naoružane odbrambene patrole", predsjednik Meksika izjavio i da narko karteli takođe vrbuju djecu.

U Meksiku je pokrenuta rasprava oko upotrebe djece u oružanim sukobima, a grupe za zaštitu prava ukazuju da takva praksa ne samo da ugrožava bezbjednost djece, već i njihovo mentalno zdravlje.

Predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da, budući da socijalni programi pružaju mladima više mogućnosti da se školuju ili rade, narko karteli imaju problema da pronađu ljude, pa počinju da "regrutuju djecu", prenosi AP.

"Bande imaju problema da nađu 'vojnike', pa u očaju vrbuju djecu i mlade koje naoružavaju", rekao je Lopez Obrador.

Ovo pitanje je otvoreno kada je jedna grupa građana na jugu Meksika javno prikazala devetnaestoro naoružane i maskirane djece koja su regrutovana da djeluju kao "policija" koja čuva tu zajednicu od narko-bandi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније