Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, Objavila: R.B. ]

23. 01. 2020. 23:22   >>  23:20 3

PADA IM CIJENA

U Njemačkoj oko milion dizel auta bez kupaca

U Njemačkoj dizel vozila vrtoglavo gube cijenu jer mnogi gradovi ograničavaju njihovo kretanje u gradu. Ukupno oko milion dizelaša u Njemačkoj čeka na placevima i to većinom standarda "evro 5" i "evro 6".

 

Gubitak prodavaca automobila u Njemačkoj sve je veći, mnogi od njih zbog loše situacije proglašavaju i bankrot.

RTS piše da su najveći kupci ovih automobila Srbi, Hrvati, Bugari i Makedonci.

Hrvati su prošle godine, iako su kupili 30.000 novih automobila, pazarili i 10.000 novijih polovnjaka, sličan odmjer imaju i ostale balkanske države.

Pojedine fabrike ukinule su proizvodnju dizela, a prva je to prije skoro dvije godine uradila "Tojota", tako da se ocjenjuje da će ona imati nove kupce, ali i manji gubitak.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније