Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

23. 01. 2020. 11:06 >> 11:14

U NJEMAČKOJ ISTRAGA

Sumnjaju da Micubiši nerealno prikazuje količine izduvnih gasova

Japanski proizbođač automobila, Micubiši, nalazi se pod istragom njemačkih nadležnih organa zbog mogućeg korišćenja ilegalnih uređaja na svojim dizel modelima, koji pokazuju i do 40 puta manju emisiju gasova nego što je realno.

Istraga je fokusirana na Euro 5 i Euro 6 Micubišijeve modele koji su proizvedeni poslije 2014. godine, a prevashodno se misli na dizel 1.6 i 2.2-litarske motore sa četiri cilindra. Čak su vlasti naložile vlasnicima ovih modela da kontaktiraju policiju.

Kako je rečeno iz tužilaštva grada Frankfurta, racije će biti obavljene u oko 10 njemačkih gradova među kojima je i Frankfurt, kao i Hanover, Hambrug i Regensburg.

Pod lupom nadležnih organa nalaze se i neki ljudi zaposleni u Micubišiju, koji se terete za prevaru na internacionalnom nivou.

"Postoje sumnje da ovi motori sadrže takozvani uređaj za isključivanje", rečeno je u saopštenju njemačkog tužioca.

Ovi uređaji koriste se kako bi se varalo na testovima emisije gasove, pošto lažno pokaže do 40 puta manju emisiju štetnih gasova od realne.

Micubiši je dio saveza sa "Renaultom" i "Nissanom" još od 2016. godine i spadaju među najveće u svijetu proizvođače automobila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније