Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 01. 2020. 21:17 >> 21:15

U KINI

Broj mrtvih od koronavirusa porastao na 17

Broj mrtvih od novog tipa koronavirusa od koga je zaraženo više stotina ljudi u Kini porastao je sa devet na 17, javile su danas kineske vlasti.

Ukupan broj zaraženih od ovog virusa porastao je na 444 u provinciji Hubej, epicentru epidemije, saopštili su zvaničnici te provincije u središtu Kine na konferenciji za novinare.

Virus iz porodice Sarsa (teški akutni respiratorni sindrom), pojavio se prošlog mjeseca u gradu Vuhanu u provinciji Hubej, i proširio se u više zemalja Azije, a prvi slučaj je zabilježen i u SAD.

Hongkong je danas prijavio prvi sumnjivi slučaj kod jednog 39-ogodišnjaka koji je stigao vozom iz Vuhana, ali će se definitivno znati sjutra da li se radi o tom virusu kada stignu rezultati testova.

Kineski predsjednik Si Đinping rekao je u telefonskom razgovoru sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom da je Kina uvela stroge mjere prevencije i kontrole.Gotovo polovina provincija Kine je pogodjeno, uključujući velike gradove kao što su Šangaj i Peking.

Brojne zemlje sa direktnim i indirektnim avionskim vezama sa Vuhanom, pojačale su kontrole putnika pri dolasku, oslanjajući se na iskustvo za vrijeme epidemije Sarsa, između 2002-2003.

Kontrole su uvedene na pet aerodroma u SAD kao i u Velikoj Britaniji i Italiji gdje stižu letovi iz Vuhana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније