Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

22. 01. 2020. 07:16 >> 07:16
2

STOLTENBERG PORUČIO

NATO mora pojačati vojnu obuku u Iraku

NATO mora da pojača operacije vojne obuke u Iraku, kako bi se obezbijedilo da se njegove članice ne vrate u borbu protiv ekstremista takozvane Islamske države, poručio je generalni sekretar Alijanse, Jens Stoltenberg.

"Moramo imati snažne obuke, da napravimo sve - od ministarstva odbrane, institucija, komande i kontrole, do obuka snaga. NATO to može. To već radimo, ali moramo da pojačamo", rekao je Stoltenberg članovima Evropskog parlamenta u Briselu, prenosi AP.

NATO je odobrio 2018. godine vojnu obuku u Iraku, u koju bi bilo uključeno oko 500 vojnika sa ciljem da se izgrade iračke oružane snage koje bi mogle bolje da se bore protiv ekstremističkih grupa poput ID.

Međutim, operacija je stavljena na čekanje nakon što su američke snage gađale aerodrom u Bagdadu i ubije iranskog komandanta, početkom ovog mjeseca, nakon čega je iračka vlada zahtijevala od stranih trupa da napuste zemlju.

Prema riječima Stoltenberga, zapad je malo prerano napustio teritoriju, što je iskoristila ID da zauzme veliku teritoriju u sjevernom Iraku i Siriji.

"Čvrsto vjerujem da ako nešto ne preduzmemo, možda ćemo biti primorani da se vratimo u borbu. Moramo da spriječimo da se to ponovo desi, zbog čega moramo da izgradimo lokalne bezbjednosne kapacitete koji bi spriječili ID da se vrate. Ukoliko to ne učinimo, sigurno ćemo imati velikih problema", rekao je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније