Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

21. 01. 2020. 19:31   >>  19:29 1

RUSIJA

Putin odobrio novu vladu, slijede izmjene ustava

Ruski predsjednik Vladim Putin odobrio je novu vladu nakon što je prethodna podnijela ostavku. Kako se navodi u obrazloženju, Putin je time otvorio put novim ustavnim amandmanima.

Bivši premijer Dmitrij Medvedev prošle je sedmice saopštio da raspušta aktuelnu vladu nakon izjave Vladimira Putina o stanju sindikata u zemlji.

Godišnji rutinski događaj pretvorio se u jedan od najznačajnijih trenutaka u modernoj političkoj istoriji Rusije jer je Putin neočekivano predložio velike izmjene nacionalnog ustava.

Putin je predložio promjenu poretka i davanje ovlasti Državnoj dumi (donji dom parlamenta Rusije), uključujući mogućnost da dom odabere premijera i formira Vladu.

On je takođe predložio da se Rusija treba pridržavati međunarodnog prava samo u mjeri u kojoj ono ne ograničava ruska prava i slobode.

U novoj vladi mjesto su zadržali ministri odbrane i finasnija, kao i Putinov dugogodišnji prijatelj - ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније