Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

18. 01. 2020. 14:44 >> 14:45

KRIZA NA KIPRU

Odložene sve fudbalske utakmice zbog napada na sudiju

Fudbalski savez Kipra odložio je sve utakmice na neodređeno zbog protesta sudija, jer je na automobil njihovog kolege bačena bomba.

Savez je prethodno incident u kom je uništeno vozilo Andreasa Konstantinua nazvao "aktom terorizma" koji unosi strah među sudijama i šteti sportu.

Događaji su uslijedili nakon što je UEFA ocijenila sumnjivim tri utakmice druge lige Kipra i dvije u kupu te zemlje.

Navodi UEFA podstakli su predsjednika Kipra Nikosa Anastasiadesa da obeća da će "očistiti sport", što je iritiralo sudije koje su ga direktno optužile da podriva napade na njih.

"Nećemo više tolerisati neke zločinačke elemente koji nemaju nikakve veze sa sportom da ucjenjuju ime kiparskog fudbala i države", izjavio je Anastasiades.

On je naveo da je vrijeme za "čišćenje kuće" kako bi navijači mogli da se vrate na tribine bez straha ko je i kako ratovao.

Sudije su reagovale povodom njegove izjave da su neki arbitri u dosluhu sa korumpiranim pojedincima, što je dovelo da se upre prstom u Kipar.

"Takve izjave su nepravedno obojile sve sudije i pokrile su one koji su zapravo odgovorni. Oznake zvaničnika i sportskih novinara targetiraju sudije i samo dolivaju ulje na vatru i podrivaju potencijalne napade", saopšilo je udruženje kiparskih sudija.

Ministar pravde Džordž Savides je u petak sazvao improvizovani sastanak sa predsjednikom Fudbalskog saveza Kipra Jorgosom Kumasom i šefom policije Kiprosom Mihaelidesom kako bi razgovarali o povlačenju sudija i navodima o namještanjima utakmica.

Savides je rekao da će biti teško doći do srži slučaja, jer informacije koje je dostavila UEFA ne ukazuju ko je odgovoran za bilo kakvo namještanje. On je izrazio nadu da će neki ljudi "progovoriti".

Kipar će od UEFA tražiti da pošalje eksperte da pomognu vlastima u istrazi, jer veliku prepreku predstavlja to što zakon ne dozvoljava prisluškivanje telefona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније