Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: R.B. ]

17. 01. 2020. 15:00   >>  15:00 1

SLUČAJ MEGZIT

Kraljica spremna i za modernizaciju monarhije

Kraljica Elizabeta Druga saopštila je da je razgovor o budućnosti princa Harija i njegove porodice bio konstruktivan i da će nastupiti prelazni period u kome će bračni par od Saseksa vrijeme provoditi sa obje strane Atlantika, tj. u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Kraljica je sazvala porodični sastanak na privatnom imanju "Sandringam" da bi se riješilo pitanje statusa najmlađeg kraljevskog bračnog para, koji se prošle sedmice izjasnio da se povlači iz kraljevskih obaveza, da bi bio finansijski nezavisan i živio samostalno u Kanadi.

Britanski mediji pišu da je kraljica Elizabeta Druga pokazala svoju veličinu i da ide u korak sa vremenom, odnosno modernizacijom monarhije.

I dok je svijet očekivao njen oštar odgovor, ona ih je pustila da idu svojim putem - u Kanadu.

Ostaje da dvije države riješe imigracione formalnosti. Kao običan građanin, Hari će vjerovatno morati da prođe kroz konvencionalne imigracione procedure, smatra profesor Filip Lagas, stručnjak za autorska prava sa Univerziteta Karlton u Otavi.

Javnost je ogorčena na odluku mladog bračnog para, dok je premijer Boris Džonson apsolutno uvjeren da će se to pitanje srediti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније