Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 01. 2020. 11:48 >> 11:48

HAMNEI PORUČIO

Spremni za pregovore sa Zapadom, ali ne sa SAD

Zapadne zemlje su previše slabe da bi "Irance bacile na koljena", rekao je iranski vrhovni vjerski vođa Ali Hamnei dodajući da je zvanični Teheran voljan da pregovara, ali ne i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Iranski vrhovni vođa, koji je u Teheranu vodio glavnu molitvu petkom prvi put od 2012. godine, nazvao je američkog predsjednika Donalda Trampa "klovnom", koji se, kako je rekao, samo pretvara da podržava iranski narod, ali će mu "gurnuti otrovni bodež" u leđa.

Kako je naveo, iskazivanje tuge na sahrani iranskog generala Kasima Sulejmanija koji je ubijen u američkom vazdušnom napadu, pokazuje da Iranci podržavaju Islamsku Republiku, prenosi AP.

Hamnei je ocijenio da je Amerika "kukavički" ubila najefikasnijeg borca protiv Islamske države kad je ubila generala Sulejmanija, a Iran je potom lansirao niz balističkih raketa na američke trupe u Iraku, bez nanošenja ozbiljnih povreda.

Obaranje ukrajinskog putničkog aviona u blizini Teherana, kada je stradalo 176 ljudi, Hamnei je nazvao "gorkom nesrećom koja je rastužila Iran isto koliko je usrećila njegove neprijatelje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније