Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

17. 01. 2020. 20:12 >> 20:09

PROŠLE GODINE

Najmanji ekonomski rast Kine od 1990.

Kina je u prošloj godini zabilježila najmanji ekonomski rast u više decenija, poslije izbijanja trgovinskog rata Pekinga i Vašingtona, ali analitičari predviđaju da bi potpisani privremeni trgovinski sporazum dvije sile mogao da doprinese oživljavanju kineske privredne akivnosti.

Druga po veličini ekonomija u svijetu imala je prošle godine rast od 6,1 odsto, dok je njen rast od 6,6 odsto u 2018. već bio najmanji od 1990. godine, pokazuju danas objavljeni podaci kineske vlade.

Očekuje se da će doći do jačanja kineske privredne aktivnosti pošto su Kina i SAD u sredu potpisale privremeni trgovinski sporazum koji je označio primirje u skupom ratu dvije sile zbog tehnoloških ambicija i trgovinskog suficita Pekinga.

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa pristala je da otkaže planirano podizanje carina na dodatnu kinesku robu, dok je Peking obećao da će kupovati više američkih proizvoda, prije svega poljoprivrednih, iako su obje zemlje zadržale kaznene carine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније