Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 01. 2020. 08:26 >> 08:25
1

PENTAGON PRIZNAO

U napadu Irana na iračku bazu povrijeđeno 11 vojnika

Jedanaest američkih vojnika povrijeđeno je tokom iranskog napada projektilima na bazu Al-Asad u Iraku, iako je Pentagon u početku tvrdio da nije bilo žrtava niti povrijeđenih, javlja CNN.

"Iako nijedan pripadnik američkih snaga nije poginuo u napadu 8. januara, nekoliko ih se liječi od simptoma potresa mozga od eksplozije i njihovo stanje se još procjenjuje", saopštila je vojna koalicija predvođenja SAD koja se u Iraku i Siriji bori protiv Islamske države.

U saopštenju se dodaje da su oni iz predostrožnosti prebačeni iz baze u Iraku u Regionalni medicinski centar Landštul u Njemačkoj radi daljih analiza i da se očekuje da se vrati na dužnost kada budu proglašeni sposobnim.

Zvaničnik američke vojske rekao je za CNN da je u napadu povrijeđeno 11 vojnika, koji je Iran izveo u znak odmazde zbog ubistva generala Kasema Sulejmanija.

Američki medij podsjeća da je Pentagon neposredno poslije napada saopštio da u napadu nije bilo žrtava i podsjeća da američka vojska pod žrtvama podrazumijeva i ranjavanje i smrt svojih pripadnika.

Upitan o toj protivurječnosti, američki zvaničnik je rekao da je u to vrijeme to bila procjena stanja i da su se simptomi pojavili kasnije.

Američki ministar odbrane Mark Esper rekao je prošle nedjelje da je, prema prvim procjenama, u napadu na bazu u kojoj su stacionirane američke trupe pričinjena samo materijalna šteta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније