Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

16. 01. 2020. 12:05   >>  12:07

SVOJE DRŽAVLJANE

Iranci sahranili poginule u padu aviona

Iranci su u srijedu sahranili svoje državljane, koji su među 176 poginulih prilikom obaranja ukrajinskog aviona u Teheranu.

Uiverziteti širom Kanade održali minut ćutanja kako bi odali poštu žrtvama.

Na jednom od snimaka objavljenim na internetu, vidi se kako je zastava Irana sklonjena sa kovčega jedne od žrtava, čija majka je vikala: "Skinite je", prenosi Rojters.

U međuvremenu, kanadski ministar saobraćaja Mark Garno rekao je da su istražitelji iz Kanade obišli mjesto nesreće, u kojoj je stradalo 57 Kanađana, i da će kasnije pregledati olupinu.

"Ono što su nam Iranci rekli je da će nam biti dozvoljeno da učestvujemo ne samo u dekodiranju (crnih) kutija, već i u analizama", rekao je Garno na konferenciji za novinare.

On je dodao da Kanada zahtijeva da ima zvaničan status u istrazi Irana o padu aviona, koji su oborile iranske snage, prenosi AP.

Garno je istakao da se dvoje kanadskih istražitelja nalazi u Iranu kao dio međunarodnog tima i da dobro sarađuju, ali da želi da njihovo učešće u istrazi bude formalizovano.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније