Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

15. 01. 2020. 23:24 >> 23:22

PRONEVJERILI MILIONE

Rasformirana mafijaška mreža na Siciliji

Italijanska policija saopštila je danas da je rasformirala mafijašku mrežu na Siciliji koja je pronevjerila više miliona eura iz evropskih fondova namijenjenih poljoprivrednicima.

Uhapšeno je 94 ljudi u akciji sprovedenoj jutros protiv mafijaške grupe Tortoriči, saopštilo je tužilaštvo Mesine.

Među uhapšenim su dvojica vođa mafijaških porodica, jedan notar, preduzetnici i javni zvaničnici zaduženi za pristup tim evropskim fondovima.

Od 2013. mafija iz Tortoričija koja nosi ime po gradu koji se nalazi u planinama Nebrodija na sjeveroistoku ostrva pronevjerila je gotovo 10 miliona eura evropskih fondova, javila je javna televizija Rai24.

Da bi došla do evropskih sredstava grupa je lažno prijavljivala imovinu zemlje koja je u realnosti pripadala regionu i lokalnim zajednicama.

Operacija se zasnivala na saučesništvu sa zaposlenim jedne javne agencije zadužene za poljoprivredne subvencije koja je dijelila evropske fondove poljoprivrednicima kao i centrima zaduženim za pomoć seljacima u njihovim zahtjevima za pomoć.

U optužnici sudija Serđo Matroeni je ocijenio da je prevara zasnovana na "bezuslovnoj podršci" zaposlenih koji su raspolagali potrebnim znanjem da mafiju dovedu do središta nervnog sistema javnog finansiranja i da iskoriste propuste jedne slabe kontrole.

Među uhapšenim 48 ih je zadržano u pritvoru, a drugi su u kućnom pritvoru, navela je policija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније