Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

11. 01. 2020. 14:55 >> 14:56
8

PREUZEO PUNU ODGOVORNOST

Iranski general: Poželio sam da sam mrtav

Komandant vazduhoplovnih snaga iranskih Čuvara revolucije general Amirali Hadžizadeh preuzeo je "punu odgovornost" za rušenje ukrajinskog aviona kod Teherana objasnivši da je vojnik greškom smatrao da je avion krstareća raketa, javljaju danas agencije.

U obraćanju koji je prenosila državna televizija rekao je da je "poželio da je mrtav" kada je čuo za rušenje aviona.

Po njegovim riječima snage Revolucionarne garde oko glavnog grada pojačale svoju protivvazdušnu odbranu i bile su "na najvišem stepenu pripravnosti", strahujući da će SAD uzvratiti na iranski naopad u Iraku iste noći, prenosi AP.

Vojnik je mislio da je avion "krstareća raketa" i imao je deset sekundi da odluči, rekao je brigadni general Hadžizadeh.

"Mogao je da odluči da puca ili da ne puca, ali je donio lošu odluku", rekao je general u izjavi za nacionalnu televiziju.

On je rekao da se radi o raketi kratkog dometa koja je eksplodirala pored aviona i da to objašnjava da je avion mogao da nastavi da leti.

"Preuzimam potpunu odgovornost (za tu katastrofu) i prihvatiću svaku odluku koja bude donijeta", rekao je general Hadžizadeh, prenosi Frans pres.

Iran je danas saopštio da je njegova vojska "nenamjerno" oborila ukrajinski avion koji se srušio ranije ove sedmice, nakon što je vlada više puta negirala zapadne optužbe o svojoj odgovornosti.

U nesreći je poginulo 176 ljudi, uglavnom Iranaca i Kanađana iranskog porijekla ali takođe Ukrajinaca, Šveđana, Britanaca i Avganistanaca koji su bili na letu PS572 ukrajinske aviokompanije "Ukraine International Airlines", koji je poletio u srijedu pred zoru sa međunarodnog aerodroma Imam Homeini u Teheranu. Svi su poginuli u nesreći koja se dogodila nekoliko minuta posle poletanja.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније