Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

an [ Objavio: O. Z. ]

10. 01. 2020. 23:20   >>  23:21 2

NACIONALNI PROSJEK

U Norveškoj više ljekara iz Indije nego domaćih

U Norveškoj je posljednjih nekoliko godina sve više ljekara iz inostranstva, posebno iz Indije.

Kako pokazuju podaci Kancelarije za statistiku Norveške, u toj zemlji je sada više ljekara iz Indije u poređenju sa nacionalnim prosjekom.

Čak svaka peta žena u Norveškoj s indijskim porijeklom postaje ljekarka, što je mnogo više od nacionalnog prosjeka u ovoj skandinavskoj zemlji.

“Medicinska profesija je u Indiji veoma poštovana. O tome prvo učite od svojih roditelja, što ima vrlo snažan uticaj na mlade ljude”, kazala je ljekarka Arhana Šarma, takođe porijeklom iz Indije.

Prema najnovijim podacima, svaka stota žena čiji roditelji su rođeni u Norveškoj starosne dobi od 26 do 35 godina postaje ljekar.

Inače, ljekari su među najbolje plaćenim profesijama u Norveškoj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније