Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: R.B. ]

09. 01. 2020. 21:26 >> 21:32

PODRŽALA KOLEGE

I Greta se pridružila kritikama Federera

Švedska aktivistkinja Greta Tunberg podržala je 12 demonstranata kojima se sudi jer su dobili da plate kaznu zbog igranja tenisa u poslovnicama banke Credit Suisse.

Aktivisti za klimatske promjene posebno su ogorčeni na tenisera Rodžera Federera zbog sponzorskog ugovora sa švajcarskom bankom, a sve zbog njihovih ulaganja u fosilna goriva, prenosi Klix.ba.

Protesti protiv Credit Suissea postali su međunarodna vijest u novembru 2018. godine nakon što je desetak mladih aktivista ušlo u filijalu banke u Lozani odjeveni u tenisku opremu u znak protesta protiv švajcarskog igrača.

Ulazak je poremetio svakodnevne usluge banke, a švajcarski klimatski aktivisti pojavili su se nedavno na sudu nakon što su odbili da plate kaznu od 20.000 eura zbog izazivanja nereda.

Demonstranti tvrde da je Credit Suisse uložio milione u istragu fosilnih goriva, a na njihovom transparentu van sudnice pisalo je: "Credit Suisse uništava planetu. Rodžer, da li ih podržavaš?".

Greta je takođe dala podršku švajcarskim demonstrantima širenjem poruke na Tviteru, dok Federer još nije komentarisao ovu situaciju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније