Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

08. 01. 2020. 13:13 >> 13:12

IRANCI NE DAJU CRNE KUTIJE

Uzrok pada ukrajinskog aviona, ipak, nepoznat

Ambasada Ukrajine u Iranu zamijenila je saopštenje o uzrocima pada aviona u Teheranu u kojem se teroristički ili raketni napad isključuje kao uzrok nesreće. U novom saopštenju se navodi da se uzroci incidenta "razjašnjavaju", kao i da prethodna saopštenja o uzrocima nesreće "nijesu zvanična".

"Informacije o uzrocima avionske nesreće razjašnjava komisija. Svako saopštenje koje se odnosi na uzroke nesreće prije odluke navedene komisije nije zvanično", kaže se u saopštenju.

U prvobitnom saopštenju na sajtu Ambasade, koje je uklonjeno, odbačen je teroristički napad kao mogući uzrok pada, uz navođenje da preliminarne informacije sugerišu na neispravnost motora.

Ukrajinski avion, koji se sa 176 putnika i članova posade srušio ubrzo po polijetanju sa aerodroma u Teheranu, nije proglasio uzbunu. Avion se srušio samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na dvije baze u Iraku u kojima su smještene američke snage, u znak odmazde zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Portparol iranske službe za saobraćaj Kasem Binijaz izjavio je da se jedan od motora na avionu zapalio. U avionu se nalazilo 167 putnika i devet članova posade, a poletio je za Kijev, glavni grad Ukrajine.

Dvije crne kutije pronađene su na mjestu pada aviona, objavila je državna iranska televizija.

Međutim, kako je izjavio načelnik iranske organizacije civilnog vazduhoplovstva Ali Abedzadeh, crne kutije neće biti predate proizvođaču aviona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније