Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

08. 01. 2020. 20:27   >>  20:25

GAŠENJE POŽARA

SAD šalju još vatrogasaca u pomoć Australiji

Sjedinjene Države planiraju da pošalju još najmanje 100 vatrogasaca u Australiju, gdje je već 159 Amerikanaca koji su se pridružili gašenju poljskih i šumskih požara u kojima je poginulo 25 ljudi i izgorjelo 2.000 kuća.

Međuagencijski vatrogasni centar SAD iz Bizija, u Ajdahu, objavio je u utorak da je 90 vatrogasaca, uključujući pomoćne terenske posade, otputovalo posljednjih dana.

Očekuje se da će nardnih 100 američkih vatrogasaca poletjeti za Australiju sljedeće nedjelje, izjavila je portparolka centra Keri Bilbao.

Rekla je da je to najveće snage američkih vatrogasaca ikad do sada poslate u inostranstvo.

Australijska služba za zaštitu od požara i hitne akcije zatražila je vatrogasce na osnovu sporazuma iz 2018. godine, kada je 138 Australijanaca bilo poslato u gašenje požara u SAD. Sjedinjene Države imaju slične sporazume s Kanadom, Meksikom i Novim Zelandom.

Zvaničnici rade na tome da brzo pošalju dodatne vatrogasce u Australiju kako bi mogli da preuzmu uloge u gašenju požara i upravljanje akcijama gašenja vazduhoplovnim sredstvima.

Najnoviji kontingent vatrogasaca otpremljen u Australiju obuhvatio je posade koje se bore na požarištu na terenu, sa sedištem u Šumskoj službi u Kaliforniji.

Bilbao je rekla da će naredna grupa takođe obuhvatiti kopnene posade koje se obučavaju, između ostalog o otrovnim zmijama i insektima na koje bi mogli naići tokom gašenja požara u divljini u Australiji.

Požari u Australiji počeli su mjesecima ranije nego inače. Tamo je sada ljeto, a požari divljaju još od septembra, podstaknuti sušnom i rekordno vrućom godinom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније