Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

02. 01. 2020. 12:12   >>  12:10

OSNIVAČ AMAZONA

Bezos i dalje najbogatiji čovjek na svijetu

Osnivač Amazona Jeff Bezos i dalje je najbogatiji čovjek na svijetu, iako je za godinu izgubio deset milijardi USD.

Bezos je posljednjeg dana prošle godine bio prvi na listi Bloombergovog indeksa milijardera s bogatstvom čija se vrijednost procjenjuje na 115 milijardi USD. U stopu ga prati osnivač Microsofta Bill Gates, čije bogatstvo iznosi 113 milijardi USD, prenosi SEEbiz.

Bezos, Gates i francuski poslovni magnat Bernar Arnault jedina su trojica milijardera na listi čije neto bogatstvo prelazi 100 milijardi USD.

Iako se očekivalo da će Bezos pasti na listi najbogatijih poslije razvoda od supruge Macanzie, koji ga je prilično koštao, to se nije dogodilo. U međuvremenu, ona se našla na 25. mjestu najbogatijih s bogatstvom od 37 milijardi USD.

Među prvih deset najbogatijih i dalje su poznatii: Warren Buffett i Mark Zuckerberg su na četvrtom, odnosno petom mjestu. Jedina žena u prvih deset je Julia Fletcher Koch, udovica biznismena Davida Kocha, s bogatstvom koje se procjenjuje na 62 milijarde USD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније