Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

31. 12. 2019. 14:36 >> 14:37

MAROKANSKI NOVINAR

Omar Radi privremeno pušten na slobodu

Marokansko pravosuđe danas je na privremenu slobodu pustilo novinara i aktivistu Omara Radija koji je od prošle nedjelje u pritvoru jer je na Tviteru kritikovao jednu sudsku odluku.

Radi (33) će se braniti sa slobode, a naredno ročište je zakazano za 2. januar, rekao je njegov advokat.

Novinar je uhapšen 26. decembra i njegovo suđenje je počelo istog dana. Sudi mu se zbog poruke na Tviteru u kojoj je kritikovao presudu pripadnicima protestnog pokreta za vrijeme demonstracija 2016. i 2017. godine u Maroku. Oni su dobili kazne do 20 godina zatvora.

"Zvaničnicima bez dostojanstva ne treba ništa oprostiti", naveo je tada novinar koji je za sudiju koji je izrekao kazne naveo da je "dželat".

Radi se bavi istraživačkim novinarstvom i piše o raznim malverzacijama, a prijeti mu do godinu dana zatvora "zbog vrijeđanja sudije".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније