Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

28. 12. 2019. 20:08 >> 20:07

NASTAVAK ŠTRAJKA

U Francuskoj protesti Žutih prsluka i sindikata

U Francuskoj su danas održani protesti gradjanskog pokreta "Žuti prsluci" kao i okupljanja nezadovoljnih građana na poziv sindikata, dok je nastavljen štrajk željeznice, preneli su tamošnji mediji.

List Parizijen (Le Parisien) javio je da su incidenti kratko izbili u Parizu na skupu protiv reforme penzija, na poziv "Žutih prsluka" koji više od godinu subotom protestuju protiv državne politike.

Jedan od lidera tog pokreta Žerom Rodrig, osudio je "policijsko nasilje", a na društvenim mrežama se pojavila njegova fotografija na kojoj se drži za lice, navodeći da ga je jedan policajac udario u glavu. Policija je bacila suzavac kako bi rasterala taj protest.

Protesti su održani u Tuluzu, Renu, Sent-Etijenu, Bordou, Lionu, Nansiju i Amijenu. Tokom večeri u Parizu su najavljeni protesti na poziv sindikata.

Istovremeno sa protestima širom zemlje, nastavljen je štrajk železnice koji je danas ušao u 24. dan i duže traje od protesta i štrajka 1995. godine kada je tadašnji premijer Alen Žipe odustao od reforme penzija i socijalnog osiguranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније