Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

28. 12. 2019. 16:33 >> 16:32

PREDSJEDNIK ODLUČIO

Džerad novi premijer Alžira

Predsjednik Alžira Abdelmadžid Tebun imenovao je danas Abdelaziza Džerada za premijera.

On će zamijeniti Sabrija Bukaduma, šefa diplomatije, koji je izabran za prelaznog premijera nakon ostavke Nerudina Beduija. Bedui je 19. decembra podnio ostavku na dan kad je Tebun položio zakletvu kao predsjednik Alžira.

Džerad je rekao da treba sarađivati sa svim nacionalnim kadrovima i građanima kako bi izašli iz "teške faze" i suočili sa ekonomskim i društvenim izazovima.

Džerad (65) je završio Fakultet političkih nauka u Alžiru i doktorirao na Univerzitetu u Parizu, kako se navodi u njegovoj biografiji. Bio je generalni sekretar predsjedništva od 1993. do 1995. i generalni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova od 2001. do 2003. godine, tokom prvog mandata bivšeg predsjednika Abdelaziza Buteflike.

Njegovo imenovanje dolazi dvije nedjelje poslije predsjedničkih izbora u Alžiru, održanih u svjetlu antivladinih protesta građana koji se održavaju svakog petka od 22. februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније