Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

28. 12. 2019. 22:02 >> 22:02

NOVI BILANS

U eksploziji u Somaliji 79 mrtvih

Vlasti Somalije saopštile su večeras da je 79 osoba stradalo u eksploziji automobila bombe u Mogadišu.

U prethodnom bilansu je bilo 76 mrtvih.

Vlasti su navele da je oko 125 osoba povrijeđeno i dodale da među žrtvama ima studenata.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se pretpostavlja da je u pitanju islamistička grupa Al Šabab, poznata po napadima na snage bezbjednosti Somalije, kao i na hotele i druga područja u glavnom gradu.

Somalija nema kontrolu nad svojom teritorijom još od 1991. godine, i pogođena je ne samo decenijama ratovanja već i ciklusima žeđi i gladi.

Situacija je od avgusta 2011. počela da se popravlja, kada su pripadnici Al Šababa istjerani iz Mogadiša, ali ta organizacija, povezana s Al Kaidom, i dalje drži veliki dio juga Somalije i pokušava da se vrati u glavni grad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније