Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: R.B. ]

26. 12. 2019. 21:06 >> 21:06

NAPAD NA PIJACU

U Jemenu stradalo 17 civila

U napadu na jednu pijacu na sjeveru Jemena u utorak je poginulo 17 civila, saopštile su UN i dodale da je to treći takav napad u tom dijelu zemlje.

Među poginulima je 12 migranata iz Etiopije, a 12 osoba je ranjeno, navodi se u saopštenju u kojem se ne precizira ko je izveo napad.

Napada na pijacu u Sadi, uporištu šiitskih pobunjenika Huti, bilo je i 22. i 27. novembra. U tim napadima su ginuli migranti iz Etiopije.

To nasilje dolazi u relativno mirnom periodu u Jemenu gdje od 2015. godine ratuju snaga bezbjednosti koje imaju podršku arapske vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom i šiitski pobunjenici koji imaju podršku Irana.

U tom sukobu je poginulo nekoliko desetina hiljada ljudi, dok su 3,3 miliona u izbjeglištvu. UN redovno podsjećaju da je stanovništvu Jemena neophodna humanitarna pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније