Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 09. 2013. 21:30 >> 21:30

PRVE FOTOGRAFIJE

Pogledajte novonastalo ostrvo u Pakistanu

Vlasti grada Gvadar u Pakistanu, pored čije obale se nakon razornog zemljotresa pojavilo ostrvo, objavile su i prve fotografije ovog neobičnog fenomena koji je zaokupio pažnju lokalnog stanovništva koje je pohrlilo ka njegovim obalama.

Nakon snažnog zemljotresa magnitude 7,8, koji je zatresao jugozapadni dio Pakistana, iz Arapskog je mora blizu pakistanske obale izronilo ostrvo, javljaju pakistanski mediji i CNN.

„Ostrvo je visoko između 6 i 9 metara, a izronilo je na udaljenosti od oko 350 metara od obale“, kazao je predstavnik vlasti u gradu Gvadaru Moazam Jah za Geo TV.



Medijska kuća CNN je takođe javila o izranjanju ostrva i stupila u kontakt sa seizmologom Zahidom Rafijem, koji je potvrdio ovaj događaj. Za njega pojava novog kopna nije iznenađujuća, s obzirom na snagu potresa.

Potres se dogodio u 16.29 časova po lokalnom vremenu, a epicentar je bio u slabo naseljenoj oblasti 120 kilometara jugozapadno od Kuzdara, u centralnom dijelu Balučistana, na dubini od 10 kilometara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније