Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

22. 12. 2019. 07:26   >>  07:26 8

PAPA FRANJO

Crkva više ne uživa autoritet kao nekada

Papa Franjo rekao je da hrišćanstvo sve više postaje irelevantno i da kruto praktikovanje hrišćanske vjere stvara "minsko polje mržnje i nerazumijevanja".

 

Papa je u obraćanju kardinalima, biskupima, sveštenicima i saradnicima u Apostolskoj palati u Vatikanu naveo da crkva više ne uživa autoritet koji je nekada imala i da je neophodno prihvatiti promjene.

"Mi danas više nijesmo oni koji proizvode kulturu, nijesmo više najslušaniji. Vjera u Evropi i u većem dijelu Zapada više nije očigledna pretpostavka, već je često negirana, marginalizovana, ismijavana i predmet ruganja", rekao je papa.

On je naveo da "krutost u praktikovanju hrišćanske vjere stvara minsko polje nerazumijevanja i mržnje".

Papa je oijcenio da ljudi koji su kruti obično time žele da zamaskiraju svoje vlastite probleme i neuravnoteženosti, piše "Dejli mejl".

"Krutost i neravnoteža podstiču jedni druge u začaranom krugu, a danas je evidentno naginjanje krutosti", rekao je papa.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније