Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

19. 12. 2019. 10:54   >>  10:54

KRIVE VLADU

Protesti širom Holandije zbog gubitka posla

Poljoprivrednici i građevinski radnici protestovali su širom Holandije jer gube posao zbog politike Vlade za smanjenje zagađenja vazduha.

U Holandiji su ove godine obustavljeni mnogi građevinski projekti, jer je domaći sud utvrdio da građevinske dozvole nijesu u skladu s propisima EU o zaštiti životne sredine od zagađenja, prenosi Capital.ba.

Holandska Vlada nastoji da se smanji zagađenje vazduha, te je parlament u utorak po hitnoj proceduri donio zakon o novom ograničenju emisije štetnih azotnih oksida.

Tim zakonom se poljoprivrednici obavezuju da promjene sastojke stočne hrane, stimuliše se ukidanje farmi svinja i smanjuje se maksimalna dozvoljena brzina na holandskim putevima sa 130 na 100 kilometara na sat.

Vlada je objavila i da je postigla širok dogovor s koalicijom poljoprivrednih grupa o borbi protiv emisija azotnih oksida, ali poljoprivrednici su traktorima blokirali glavni put na granici s Njemačkom i parkirali u centru Haga.

Poljoprivrednici i građevinski radnici koji smatraju da "nije pošteno da se baš oni nađu na udaru ekoloških mjera", dovezli su se i do jedne elektrane na ugalj i do čeličane, da bi ukazali da je industrija veliki zagađivač.

Protesti su uglavnom bili mirni, ali je policija saopštila da je kaznila 24 poljoprivrednika zbog saobraćajnih prekršaja, među kojima je vožnja traktora putem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније