Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.B. ]

18. 12. 2019. 18:14 >> 18:21
2

PREMIJERA FILMA 2020.

Gretu snimaju od prvog protesta

Aktivistkinja Greta Tunberg biće protagonista novog dokumentarnog filma, koji se snima još od njenog prvog protesta u školi, 2018. godine.

Tada je Greta odbijala da ide u školu sve do parlamentarnih izbora, a kao razlog navela je nezapamćene toplotne talase i požare tokom najtoplijeg ljeta u posljednje 262 godine.

Fim će nositi naziv "Greta", a premijera je zakazana za 2020. godinu. Režiser je Nejtan Gosman, koji je pratio mladu aktivistkinju od školskog štrajka pa sve do krstarenja morem na četiri miliona eura vrijednoj jahti.

Gretini roditelji, operska pjevačica Malena Erman i glumac Svante Tunberg, poznate su ličnosti u svojim profesijama i mediji njihove veze povezuju sa popularnošću aktivistkinje.

Mlada aktivistkinja je priznala da godina školskih štrajkova nije doprinijela promjenama i da Zemlja nije ništa dalje od propasti nego što je to bila kada se ona pojavila.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније