Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

17. 12. 2019. 21:31 >> 21:27

SUKOB SA POLICIJOM

Na protestu u Kijevu najmanje 19 povrijeđenih

Najmanje 19 osoba povrijeđeno je danas u Kijevu u sukobu između policije i demonstranata na protestu protiv nacrta zakona o odobravanju prodaje plodnog poloprivrednog zemljišta u Ukrajini.

Nekoliko hiljada ljudi, među kojima poljoprivrednici i nacionalistički aktivisti, okupilo se danas ispred parlamenta gdje je bio blokiran saobraćaj.

Policija je reagovala suzavcem pošto su neki demonstranti gađali pripadnike snaga bezbjednosti kamenicama i ciglama.

Oko 500 demonstranata sukobilo se sa policijom, naveo je načelnik policije u Kijevu Andrij Kričenko i dodao da je privedeno 26 osoba.

Među povrijeđenima ima najviše policijaca.

Demonstranti se protive usvajanju zakona o prodaji poljopridvrednog zemljišta. Ukrajina, koja je poznata po rodnom tlu za pšenicu, ima 32,5 miliona hektara plodne zemlje.

Ta zemlja za sada ne može da se daje ni u zakup ni da se prodaje.

Mnogi Ukrajinci ne žele prodaju ili davanje u zakup tog zeljišta jer smatraju da će od toga koristi imati ukrajinski tajkuni ili strane firme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније