Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O. Z. ]

15. 12. 2019. 19:50   >>  19:55 3

FOTOGRAFISALA SE NA PODU

Njemačka željeznica zamjerila Greti zbog obmane javnosti

Mlada ekološka aktivistkinja Greta Tunberg i njemačka željeznica razmijenili su danas više poruka na Tviteru pošto je švedska tinejdžerka objavila fotografiju na kojoj se vidi kako sjedi na podu voza okružena brojnim torbama.

Ta slika je izazvala na internetu brojne komentare o njemačkoj železnici, kompaniji Dojče ban.

Tunberg je uz fotografiju na Tviteru kasno sinoć napisala da "putuje prepunim vozovima kroz Njemačku" i da je "konačno na putu kući".

Reagujući na taj tvit tinejdžerke, kompanija Dojče ban poželjela joj je dobar put kući i dodala da "nastavlja s teškim radom kako bi uvela dodatne vozove, konekcije i sjedišta".

Mežutim, kompanija je kasnije u saopštenju medijima napisala da je Tunberg imala sjedište u prvoj klasi između Kasela i Hamburga i da su drugi članovi njenog tima sjedjeli u prvoj klasi od Frankfurta.

Dojče ban je potom objavio na Tviteru još dvije poruke o putu aktivistkinje kroz Njemačku.

U prvom tvitu, željeznica je zahvalila tinejdžerki što podržava njenu borbu protiv klimatskih promjena i ukazala da voz u kojem je bila koristi električnu energiju koja je stoprocentno ekološka.

Mežutim, firma je u drugom tvitu nagovijestila da Tunberg nije provela čitav put sjedjeći na podu.

"Bilo bi još ljepše da ste naveli i kako vas je prijateljski i profesionalno naš tim služio na vašem sjedištu u prvoj klasi", napisao je Dojče ban.

Tunberg je kasnije tvitovala da činjenica da nije odmah sjela na mjesto nije bila uperena protiv Dojče bana.

"Ovo nije problem i nikad nijesam rekla da jeste. Prepun voz je sjajan znak jer to znači da je velika tražnja za putovanjem vozom", navela je ekološka aktivistkinja.

Neki korisnici Tvitera izrazili su poslije njene prve poruke žaljenje što nije dobila adekvatno mjesto u vozu, na dugom putu kući iz Madrida, gdje je učestvovala na konferenciji UN o klimatskim promjenama.

Drugi su joj poželeli bezbjedan put kući, poslije više mjeseci putovanja vozovima i brodovima, kojima je išla na različite događaje u vezi s klimom u Evropi i SAD. Tunberg ne leti avionom jer se to smatra štetnim za klimu.

Američki časopis Tajm proglasio ju je prošle nedjelje za ličnost godine, zbog napora na podsticanju vlada da preduzmu brže poteze u borbi protiv klimatskih promjena.

Dojče ban se prethodnih godina našao na udaru zbog odgađanja i otkazivanja polazaka vozova u posljednjem trenutku, i zbog skupih karata.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније