Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O. Z. ]

14. 12. 2019. 20:05 >> 20:17
1

U FRANCUSKOJ

Deseti dan štrajka protiv reforme penzija

U Francuskoj je danas deseti dan štrajka željeznice dok su u pojedinim gradovima održani protesti protiv najavljenje reforme penzija.

Željeznički saobraćaj je danas bio znatno poremećen u cijeloj Francuskoj, dok je u Parizu samo radilo 40 odsto podzemne železnice.

Isto se predviđa za sjutra kao i za ponedjeljak.

Ishod protestnog pokreta za sada je neizvjestan desetak dana pred božićne praznike. Ako bude nastavljen štrajk željeznice, mogu se predvidjeti gužve zbog odlaska građana na odmor.

Sindikat željeznice je ponovio danas da će blokada trajati dok se vlada "ne urazumi" i povuče reformu.

Francuski premijer Eduar Filip u sredu je predstavio plan o reformi penzija ali je to dodatno izazvalo nezadovoljstvo svih sindikata, čak i onih koji su u načelu podržavali najavljene mjere.

Reforma predviđa univerzalni sistem isplata penzija umjesto dosadašnja 42 režima, ali protivnici smatraju da bi na taj način penzije mogle da budu umanjene ili neujednačene.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније