Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

10. 12. 2019. 19:50 >> 19:50

INPIČMENT

Trampa optužuju za zloupotrebu i opstrukciju

Američki Kongres je objavio da će proces impičmenta protiv predsjednika SAD-a Donalda Trampa biti pokrenut po dvije tačke - zloupotreba vlasti i opstrukcija Kongresa.

Predsjedavajući odbora za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa demokrata Džeri Nadler, rekao je novinarima da je Tramp zloupotrijebio svoj položaj pritiskom na Ukrajinu i "djelajući iznad ovlašćenja".

"Niko, pa ni predsjednik ne može biti iznad zakona", dodao je on.

Nadler je dodao da da je druga tačka impičmenta opstrukcija Kongresa i da će Odbor za pravna pitanja obJe tačke razmotriti tokom nedelje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније