Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

07. 12. 2019. 19:44   >>  19:44

NOBELOVCI

Traže hitne mjere protiv klimatskih promjena

Tri dobitnika Nobelove nagrade za 2019. zatražila su hitne mjere protiv klimatskih promjena, javila je švajcarska Radio-Televizija na francuskom jeziku.

Švajcarac Didije Keloz, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, izjavio je da čovjek ne bi mogao da živi na drugoj planeti osim na Zemlji i dodao da treba "iskoristi vrijeme i energiju kako bi se popravile štete koje je učinio" protiv klime.

Francuskinja Ester Diflo, dobitnica Nobelove nagrade za ekonomiju, upozorila je da globalno zagrijavanje može u skorijoj budućnosti da ugrozi rezultate borbe protiv siromaštva.

Klimatske promjene na različite načine pogađaju stanovništvo. "Zbog toga je odgovornost nas u bogatim zemaljama da ograničimo potrošnju", dodala je ona.

Britanac Majkl Stenli Vitingam, dobitnik Nobela za hemiju, pozvao je na pragmatizam, navodeći da je krajnje vrijeme za rješavanje problema.

Laureati su to rekli na tradicionalnoj konferenciji za novinare u Stokholmu uoči svečanog uručenja nagrade koje je zakazano, kao svake godine, 10. decembra, na dan kada je preminuo Alfred Nobel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније