Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

06. 12. 2019. 08:24 >> 08:23

150 POŽARA

Australija i dalje gori

Vatrogasci se i danas bore da zaustave skoro 150 požara u državi Novi Južni Vels u Australiji, a Sidnej je ponovo prekriven opasnim dimom.

Od početka izbijanja požara u novembru, poginule su najmanje četiri osobe, uništeno više od 680 domova, a osim u Novom Južnom Velsu, požari i dalje gore u državama Viktorija, Južna Australija i Kvinslend.

Vlasti su, međutim, naročito zabrinute zbog osam požara u okolini Sidneja, gdje živi pet miliona ljudi, kaže načelnik vatrogasne službe Novog Južnog Velsa Šejn Fisimons, prenosi Rojters.

"Oni imaju potencijal ili se očekuje da će se proširiti dalje na istok, što nažalost ulazi u naseljena područja, sela, zajednice, izolovana ruralna područja, poljoprivredna imanja u cijelom regionu", rekao je Fisimons novinarima.

On je objasnio da se nekoliko požara sjeverozapadno od grada spojilo i stvorilo veliki front plamena čije širenje je potpomognuto suvim toplim vjetrom.

Zbog zagađenja vazduha, australijske sportske federacije preporučile su klubovima odlaganja mečeva, a sportistima da ne treniraju na otvorenom.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније