Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 12. 2019. 19:56   >>  20:04

TRGOVINSKI PREGOVORI

Tramp: SAD samo žele da stvari budu fer

Američki predsjednik Donald Tramp i njemačka kancelarka Angela Merkel nijesu danas pokazali nikakavu napetost prilikom susreta na margini NATO samita kod Londona, a izrazili su optimizam oko trgovinskih pregovora između SAD i Evropske unije.

Merkel je rekla da postoji dobra osnova za nastavak trgovinskih pregovora, zato što je novi tim vođa EU preuzeo dužnost.

Tramp je rekao da je trgovinski sporazum sa EU jedan od "težih sporazuma" za SAD, ali da su planirani sastanci i da vjeruje da će nešto da bude usaglašeno što će biti dobro za sve.

Tramp je rekao da SAD samo želi da stvari budu "fer".

On je ipak nastavio da kritikuje Njemačku zato što ne povećava svoju potrošnju za vojsku na dva odsto BDP-a, što je cilj koji su zacrtale sve članica NATO do 2024.

Merkel je rekla da će njemačka potrošnja za odbranu porasti na 1,4 odsto BDP-a iduće godine i da će dostići dva odsto početkom 2030.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније