Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

03. 12. 2019. 18:12   >>  18:11

"BRANIO EVROPU"

Ursula fon der Lajen odala priznanje Junkeru

Nova predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen odala je danas priznanje svom prethodniku Žan-Klodu Junkeru rekavši da se niko nije toliko brinuo o Evropi kao on.

Ona je na ceremoniji primopredaje funkcije, tokom koje je otkrila Junkerov portret u galeriji zajedno sa ostalim bivšim predsednicima Evropske komisije, rekla da je Evropa u "boljoj formi" nego kad je Junker stupio na dužnost.

"Junker je zaista uspio da brani evropske interese", rekla je Ursula fon der Lajen.

Junker je na ceremoniji odgovorio svojoj nasljednici - "Otići je kao pomalo umrijeti" (Partir, c'est mourir un peu), čuvenim stihom oproštajne ljubavne pjesme "Rondel de l'adieu" francuskog pjesnika Edmona Arokura.

"Siguran sam da ćeš sačuvati ujedinjene države. Ako ti je potreban moj savjet, dobićeš ga. Ako ti nije potreban moj savjet, opet ćeš ga dobiti", rekao je Junker u svom šaljivom i iskrenom stilu.

Junker, koji 9. decembra puni 65 godina, bio je predsjednik Evropske komisije od 2014. godine. Bio je ministar finansija Luksemburga (1989-2009) i premijer te zemlje (1995-2013).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније