Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

03. 12. 2019. 22:56 >> 22:55

KIM DŽONG UN

Obnovio rodni grad svog oca

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un otvorio je novi grad Samdžijon, monumentalno gradilište na granici Sjeverne Koreje, javili su danas državni mediji.

Grad je smješten nedaleko od planine Paektu koja se prema legendi smatra kolijevkom korejske nacije.

Pjongjang je uložio ogromne sume u projekat obnove grada, koji još nije završen. Samdžijon je glavni grad okruga na granici s Kinom i prema sjevernokorejskoj propagandi mjesto rođenja Kim Džong Ila, oca Kim Džong Una.

Pored muzeja posvećenog revolucionarnim aktivnostima i stadiona za treniranje zimskih sportova, u ovaj projekat uključeni su nova liniju željeznice, 10.000 stambenih jedinica i postrojenje za obradu borovnica i krompira, najvažnijih resursa u tom dijelu Sjeverne Koreje.

Kim je više puta obišao radove, a nedavno je objavljena i njegova forografija na bijelom konju, na vrhu planine Paektu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније