Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 12. 2019. 19:29 >> 19:59

ZELENSKI OČEKUJE PREKID VATRE

Pred presudni samit, dva vojnika ubijena u istočnoj Ukrajini

Dva ukrajinska vojnika su ubijena u istočnoj Ukrajini, saopštila je ukrajinska vojska danas, nedjelju dana pred očekivani samit u Parizu na kojem će se još jednom pokušati da se okonča rat u Ukrajini.

Po saopštenju ukrajinske vojske, dvojica vojnika ubijena su "nepoznatom eksplozivnom napravom", dok su bili na liniji odbrane od upada proruske separatističke "grupe za izviđanje i sabotažu".

Ukrajinske službe bezbjednosti (SBU) su saopštile da su poginuli njeni pripadnici.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski uputio je saučešće porodicama i poručio da očekuje da će postići prekid vatre.

U Parizu je 9. decembra samit tokom kojeg je zakazan razgovor Vladimira Zelenskog i predsjednika Rusije Vladimira Putina, uz francusko i njemačko posredovanje.

Sa ciljem da se postigne okončanje rata u kojem je od 2014. poginulo više od 13.000 ljudi, to će biti biti prvi sastanak od 2016. na najvišem nivou.

Mirovni sporazumi za istok Ukrajine potpisan 2015. u Minsku su omogućili značajno smanjenje nasilja, ali njihova politička komponenta nije sprovedena, za šta su zaraćene strane optuživale jedna drugu. Kijev i njegovi saveznici optužuju Rusiju da vojno podržava proruske separatiste u Ukrajini, što Moskva negira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније