Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: J.B.Č. ]

02. 12. 2019. 08:29 >> 08:36

BIJELA KUĆA

Tramp odbio učestvovati na saslušanju o opozivu

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, a ni njegov advokat, neće učestvovati na saslušanju o opozivu pred Odborom za pravosuđe Zastupničkog doma SAD-a.

Ovu informaciju danas je potvrdila Bijela kuća navodeći kako predsjednik SAD-a i njegov predstavnik ne žele učestvovati na saslušanju zbog kako su naveli "nedostatka temeljne poštenosti".

Trumpov savjetnik Pet Cipolone u pismu koje je uputio demokrati Džeroldu Nadleru naveo je kako se od tima američkog predsjednika "ne može očekivati ​​da sudjeluje u raspravi dok svjedoci još nijesu imenovani i dok je nejasno hoće li Odbor za pravosuđe omogućiti predsjedniku pošten postupak kroz dodatna saslušanja".

Članovi Odbora za pravosuđe iz redova demokrata još uvijek se nijesu oglasili u vezi sa saoptenjem Bijele kuće, odnosno Trumpovim odbijem da učestvuje na saslušanju o opozivu.

Podsjećamo, američki zakonodavci ispituju da li je predsjednik SAD-a zloupotrijebio svoju poziciju kada je tražio od Ukrajine da pokrene istragu protiv bivšeg potpredsjednika SAD-a Džoa Bajdena u zamjenu za vojnu pomoć SAD-a.

Inače, Bajden je jedan od potencijalnih protivkandidata Trampu na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније